ÖZZ NÛJEN

Få personer har ett lika imponerande CV som Özz Nûjen.

KAN BOKAS FÖR:

•standupkomiker •konferencier •moderator •programledare •föreläsare •skådespelare •film/tv-medverkan •radioprogramledare •musikal/teater

Özz kan bokas som: standupkomiker, konferencier, moderator, programledare, föreläsare, skådespelare, film/tv-medverkan, radioprogramledare, musikal/teater.

Özz Nûjen är en av Sveriges största standup-komiker som varken räds att skämta om svenska vapenexporter eller pressa Norges förra statsminister Jens Stoltenberg om rasismen i vårt grannland.

Hans första soloshow ”Dålig stämning” hade premiär 2012 och blev en stor succé och turnerade i tre säsonger i både Sverige och Norge. När föreställningen visades i SVT året efter blev det ett av de mest delade klippen på SVT Play under hela året.

2013 medverkade Özz Nûjen för andra gången i ”Sommar i P1”. Han har även arbetat som programledare och lett ”Morgonpasset i P3”, “Lika olika” och ”Zero Impact” på SVT och lett talkshowen ”Özz i P1″.

Özz Nûjen är även etablerad som skådespelare och har spelat i åtskilliga svenska filmer så som Wallander-deckaren ”Skytten”, ”Tusenbröder”, ”Aspiranterna”, ”Anna Holt”-serien och SVT:s sci-fi-serie “Äkta människor” som sålts till 50 länder. Han har också medverkat i de franska storfilmerna ”Si tu meurs, je te tue” och “Comme chez soi” och var även 2014 en av huvudrollerna i fotbollskomedin ”10 000 timmar” tillsammans med Peter Magnusson.

Läs mer
Även på teaterscenen har Özz Nûjen rönt framgångar och bland hans roller märks Puck i Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” på Uppsala stadsteater, Nobelpristagaren Dario Fos pjäs ”Mistero Buffo” och ”Rikard III” på Riksteatern

Under de senaste åren har Özz Nûjen belönats med flera priser och utmärkelser. 2012 fick han Eldh-Ekblads fredspris av Svenska freds- och skiljedomsföreningen och 2013 tilldelades han Teaterförbundet Karl Gerhards stipendium. 2014 mottog han Expressens satirpris Ankan och i motiveringen kunde man bland annat läsa ”Özz Nûjen har hjärnan, hjärtat och ryggraden som kännetecknar god satir”.

Under våren 2018 såg ni Özz som ”Carlsson” i Strindbergs folkkomedi ”Hemsöborna” på Göteborgs Stadsteater. 2019 var en tävlande i Alla mot alla tillsammans med Titti Schultz som sändes i Kanal 5.

Just nu är Özz högaktuell med ”Världens Historia – Den osminkade sanningen”, fortsättningen på publiksuccén ”Sveriges Historia”. Och som den av deltagarna i Den stora hälsoresan som sändes våren 2020 på Dplay.

Våren 2021 spelar Özz huvudrollen Refaat El-Sayed i Årets svensk på Uppsala Stadsteater.

”Vi är supernöjda med Özz framträdande!! Han är så proffsig och dessutom så känner han ju väl till Sveriges Radio! Budskapet i föresläsningen är viktigt och vi behöver påminnas om det ofta, det kan inte sägas en gång för mycket, om du förstår vad jag menar…”
-Karin, Sveriges radio Väst

”Cilla och Björn var på besök på områdeskonferensen i Väst. Det var ett mycket roligt och intressant besök. Inte minst gjorde Özz Nûjen ett mycket bra framträdande med mångfaldstema.”
-VD Sveriges radio

SMAKPROV.
FÖRELÄSNINGAR.
Mångfald eller enfald?
Özz Nûjen använder humorns hjälp till att inspirera, tänka om och tänka till och kanske om du är mottaglig… …att byta ut dina fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och istället tänka på möjligheterna.
Läs mer

Hur ser Sverige ut idag och hur kommer det att se ut om 10-20 år? Vilka är våra kunder, medarbetare och leverantörer? Vem ska köpa våra produkter?
Vem vill arbeta för oss och hur ska vi få dem att trivas? Ibland är det svårt att se möjligheterna i våra företag, organisationer och myndigheter. Hur ofta möts man inte av fördomar och bestämda uppfattningar, både sina egna samt andras, som begränsar möjligheterna att lyckas med det man vill åstadkomma på sin arbetsplats?
Hur ofta möts man inte av dessa påståenden när man vill och behöver prata om förändringar och mångfaldsfrågor?
När Özz pratar om mångfaldsarbete i arbetslivet handlar det inte i första hand om etnisk mångfald utan om verklig mångfald. Det är en stor skillnad. Verklig mångfald handlar om att inkludera HBT människor, rörelsehindrade, äldre, överviktiga, smala, invandrare, kvinnor m.m. och till slut blev dessa till en majoritet, fastän dessa frågor ofta kallas minoritetsfrågor. Men det handlar även om mångfald i inställning, tanke och skapande. Att lära sig att utnyttja att vi är och tänker olika och att samspelet mellan olikheter kan skapa framgång för företaget, organisationen eller myndigheten.


LÄNGD: ca. 60 min

Klimatföreläsning
Komikern, programledaren och skådespelaren Özz Nûjen har i sin nya föreläsning samlat ihop all forskning, fakta, lögner, varningar, prognoser och alla domedagsprofetior kring miljön och klimathotet som han kommit åt.
Läs mer

Özz Nûjen är bekant med miljö och klimatfrågor sedan länge, bl.a. belönad Kristallenvinnare 2017 med TV-programmet Zero Impact på SVT/UR – ett program där fyra familjer med olika socioekonomiska bakgrunder i Sverige skulle tävla mot sig själva i att minska sina koldioxidavtryck.
Klimathotet vad gör det med oss?
Hur agerar vi och när ska vi göra något?
Hur tar vi emot en nyhet som varit känd och varnad för av forskare och experter sedan 30 år? Vad händer med oss i Europa och Sverige om och när det kanske kommer bli tal om 200-400 miljoner klimatflyktingar om 20-30 år?
Vi i Europa som hade ”flyktingkris” när vi tillsammans tog emot drygt en miljon krigsflyktingar från Syrien 2015 – samtidigt som lilla Libanon tog emot 1,6 miljoner flyktingar själva och pratade om utmaningar och behov av hjälp…
Vad säger man till och hur bemöter man en klimatskeptiker?
Vad kan du göra? Kan du ens göra något?
Är det inte lite bra att vårt kalla Sverige blir lite lite varmare?
Vart är vi på väg? Vet någon ens det?
Vad säger politikerna? Och vad gör de egentligen?
Varför brinner det i skogarna?
Varför brinner det i knutarna för klimatfrågan?
Det och mycket mer kommer du och ni att få veta samtidigt som ni får er et


LÄNGD: Ca 45-60 min

PRESSBILDER.
Ange fotograf vid publicering
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

FÖLJ ÖZZ NÛJEN

HEMSIDA

Jag vill boka

ÖZZ NÛJEN

KAN BOKAS FÖR:

•standupkomiker •konferencier •moderator •programledare •föreläsare •skådespelare •film/tv-medverkan •radioprogramledare •musikal/teater

ROA STOCKHOLM AB
Blekingegatan 26
118 56 Stockholm
E-mail: info@roa.se

©2021 ROA STOCKHOLM AB |WEBPROD BLOMILL