TEL: 08-400 200 10   BOKA / KONTAKTA OSS HÄR   boka@roa.se
Navid Modiri
BOKA Navid

Navid Modiri

Kommunikatör och artist som föreläser om kreativitet, integration och mångfald.
Navid skapar samtal som gör skillnad.

Navid kan bokas som föreläsare, moderator, artist, programledare och konsult.

Navid Modiri är kreatör, artist, föreläsare och samtalsaktivist som arbetar med samtalet som verktyg och hur vi kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.

Navid är född 1983 i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Malmö. Han har stått på scen sen han var 16, varit programledare i P3 och i Sveriges television med ”Filmkrönikan” och ”Diktatorn” samt gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ”Navid Modiri & Gudarna”. Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. 2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, vann priset som årets kommunikatör och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris.

Han har samlat in 50.000 med hjälp av sina Facebookkompisar för att spela golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, sommarpratat i P1 om att ”Allt är påhittat” och tillsammans med Svt och UR låst in 8 unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är.

Just nu är Navid aktuell med boken "Hej Syster". Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag – om integration, flykt och utanförskap – men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?  

Smakprov

Pressbilder

Ange fotografens namn vid publicering.
Press bild Navid Modiri
Foto: Robert Eldrim
Press bild Navid Modiri
Foto: Robert Eldrim

Citat

Uppskattade verkligen Navids proffsighet och genuina intresse för att göra en så bra föreläsning som möjligt. Extremt engagerande och hela tiden med en "nerv" som gjorde att man satt lite på nålar. Extremt starkt avslut på föreläsningen, så jag själv satt med gåshud när han var färdig /Boulebar, Alexander Jönsson och Petter Gustafsson

”Navid är ett bollplank och en vän. Man blir aldrig färdig när man samtalat med Navid eller när han leder ett samtal, istället har han lurat med en på en resa där man tvingas ta steg som man annars inte vågat ta, ifrågasatt sina egna förutfattade meningar och låtit skallen växa litegrann. Man vet inte riktigt var man hamnar, men man känner sig säker på att det är på en
plats bättre än här…”
/Gustav Fridolin

”Jag upplever Navid som en otroligt inspirerande och närvarade person som ärligt delar med sig och har en unik förmåga att engagera och få folk att öppna sig, berätta för varandra och ta ställning till de sakerna som i grunden betyder mest.”
/Mark Jensen. Vd Carlsberg Sverige

”Efter ett möte med Navid Modiri kan man inte bli annat än bli inspirerad. Han varvar teori och praktiska övningar, livshädelser och filosofiska tankar. Han fick en hel grupp med chefer att känna att resan mot förändring och inkludering startar hos var och en av oss och för att komma dit måste man ha modet att våga se på världen med andra ögon. ”
/Liselott Andersson. Mångfaldschef E.ON

 

 

Föreläsningar

Lilla kreativitetsskolan

Ett av de enklaste sätten att börja jobba med kreativitet är att prova något nytt. Ta en ny väg till jobbet, fika med någon som inspirerar dig eller läs en bok som handlar om något du inte kan någonting om.

Läs mer
Lilla mångfaldsskolan

Året är 2017 och Sverige behöver ett forum där människor kan ställa frågor och få svar gällande invandring, mångfald och integration utan att bli kallade korkade, rasister eller opålästa.

Läs mer
Alla vill ha mångfald men ingen vill dö

Många organisationer påstår sig jobba med mångfald, medan det i själva verket visar sig att de har en mångfaldspolicy som ingen har tittat på eller förstår varför de ska arbeta med. Ofta tror organisationen att mångfald är att anställa två människor med invandrarbakgrund och att det sen är klart. Glöm det.

Läs mer
Allt är påhittat

Har du tänkt på att allt du ser runt omkring dig är påhittat av människor som du och jag? Det innebär att det som kommer att skapas framöver och också framtiden är ett gemensamt mänskligt påhitt. Frågan är om du och ni vill stå vid sidan av och se på, eller vara med och hitta på framtiden.

Läs mer